Julklappslekar är ett annorlunda sätt att dela ut julklappar på. Julklappsleken gör julen mindre stressig, då den oftast ersätter stora inköp av julklappar.

Julklappslekarna brukar oftast innebära att man köper en eller två julklappar för en liten peng – som sedan delas ut genom att man spelar ett spel. Det brukar oftast resultera i mycket skratt och gemenskap.

Se samlingen med julklappslekar nedan.

Julklappsspelet

Julklappsspelet (eller tärningsleken) är en av de mest utbredda julklappslekarna. Den är enkel då det endast krävs en tärning och en timer/äggklocka för att spela.

Läs reglerna för Julklappsspelet

Paketöppnarleken

Temat är paketöppning med klumpiga vantar och välinslagna paket. Paketöppnarleken är en av de mest roliga julklappslekarna.

Läs reglerna för Paketöppnarleken

Nummerleken

Nummerleken är en riktigt enkel julklappslek, där deltagarna genom lottdragningen väljer paket, från bordet eller från någon annan som redan valt!

Läs reglerna för Nummerleken

Presenter till julklappsleken

När det gäller att köpa presenter till julklappsleken så brukar man komma överens om ett värde på presenterna. Till exempel 50 kronor. Oftast handlar det om en symbolisk julklapp. Följande är bra ställen att hitta symboliska julklappar på: