Bussen är ett spännande dryckesspel som är relativt enkelt att spela. Allt som behövs är en kortlek.

Du behöver

  • 1 kortlek
  • Alkoholhaltig dryck

Förberedelser

Placera ut 9 kort, nedåtvända på ett bord så att de skapar en 3×3-formation. Fördela resten av korten jämt bland spelarna. Överblivna kort läggs åt sedan.

Så spelar du

Omgång 1

En åt gången vänder spelledaren upp ett kort. Om en spelare har ett kort på hand som matchar ett kort som vänds upp, placerar de det kortet ovanpå detta. För varje kort de placerar får de nominera en spelare som får dricka två klunkar. Fortsätt tills alla korten på bordet har vänts upp.

Omgång 2

Spelledaren blandar sedan alla korten som lags upp bordet och lägger återigen upp 9 stycken nedåtvända kort på bordet så att de bildar en diamant (1 – 2 – 3 – 2 – 1).

Nu ska alla spelare som fortfarande har kort på hand ”åka buss”. Alla spelare som åker buss spelar nu tillsammans. Målet är nu att vända ett kort i änden av diamanten, och sedan vända det intilliggande kortet för att ta sig till andra sidan av diamanten.

Om ett klätt kort (Knekt, Dam eller Kung) eller ett Ess vänds upp måste alla spelare som åker buss dricka tre klunkar. Spelet är slut när spelarna lyckats ta sig från ena sidan, till den andra av diamanten utan att vända upp ett klätt kort eller Ess. Då blandas kortleken och spelet börjar om från början.