Snapsstafett är ett dryckesspel där deltagarna dricker, utan att veta om de får en shot med sprit eller en shot med vatten.

Redskap

  • Snapsglas
  • Sprit (en sort som är genomskinlig och klar som vatten)
  • Vatten
  • En bricka
  • Två hinkar

Förberedelser

Ställ upp glas med sprit och lika många (alternativt fler eller färre) likadana glas med vatten på brickan när deltagarna inte ser och ställ sedan brickan på bordet. Spelarna står, om möjligt ett par meter ifrån bordet.

Regler

Nu så ska deltagarna (helst en och en) springa fram till bordet och välja ett glas snabbt och direkt svepa det, de övriga deltagarna bör stå på ett sådant sätt att de har bra uppsikt över personen som sveper så att man kan se minerna, det är det som är hela underhållningen i leken.

För att det ska bli tävling mellan lagen så kan man ta tid på deltagarna som utför uppgiften. Alternativt så kör man två eller flera lag samtidigt och ser vem som blir klar först.

Exempel: Till varje person så beräknas 4st snapsar och i snitt 2 sprit respektive 2 vatten per person. Är det 4 personer som tävlar blir det alltså 8 spritglas och 8 vattenglas totalt på brickan. Tips kan vara att ha några fler glas än summan, så att det inte blir helt uppenbart för den sista personen som dricker.

Hinkarna används till: tomma-glas-hink, de urdruckna glasen läggs här i direkt när de har svepts (tips är att använda plastglas). Spyhink (kan vara bra att ha om man är inomhus), risken finns alltid att det är någon som får sprit i alla sina glas!