Fanclub är en lek för de som vill bli väldigt fulla väldigt fort till musik. Leken styrs utav en förutbestämd spellista och man dricker vid bestämda platser i låtarna. Dessa platser kallas för “svep”.

Detta är även ett bra sätt att se till att alla eventuellt jobbiga personer på en efterfest somnar som små barn.

VARNING Stora mängder alkohol tas in på väldigt kort tid så man bör vara försiktig. Halva leken räcker förmodligen för de flesta.

Spellista

Spellistan består utav 4 låtar vilket är mer än nog.

 1. Alphaville – Forever Young (5 shots = 1,6/min)
 2. Mr. Mister – Broken Wings (5 shots = 1,25/min)
 3. Men at work – Land down under (3 shots = 0,75/min)
 4. Remy Zero – Save Me (7 shots = 1,75/minut)

Förberedelser

 • 2 shotglas var
 • 2 flaskor av olika sorters starkt alkoholhaltiga sorters drycker

Steg för steg

 1. Fyll alla glas med starksprit.
 2. Starta spellistan i den ordning låtarna står listade här.
 3. Varje gång sångaren sjunger “Forever Young” sveper alla ett av sina glas och sjunger med i texten “I want to be forever young”. Man sveper bara när nästa ord i texten är “I want to be forever young”.
 4. Nästa låt och när sångaren sjunger “So take” lyfter alla sina glas. Vid “thees broken” dunkar alla sina glas i bordet och vid “wings” sveper alla ett av sina glas.
 5. Vid tredje låten dunkar alla ett av sina glas i bordet i takt med refrängens “Can’t you hear, can’t you hear” och sveper glaset vid orden “the thunder”. Svepandet slutar efter tredje svepet.
 6. Nu när fjärde låten kommer i gång är alla förmodligen så fulla att de inte skulle klara av rytmiska dunkanden så nu dricker man bara varje gång man hör orden “save me”.

Glasen fylls på i luckorna i sångerna när det finns tid. Ofta får man dricka två på raken vilket gör det behändigt med 2 glas till varje spelare.

Den spelare som missar ett svep eller sveper på fel ställen i texten får dricka ett extra svep som straff.

Man får även straff om man dunkar glaset i bordet på fel ställen, om man spiller för mycket eller på annat sätt visar att man inte tillhör den hängivna fanclub för respektive band.

Alternativ

För den som inte vill dricka så mycket räcker det med att man har några öl eller cider och tar en klunk varje gång man hör orden “head” eller “zombie” i låten Zombie av The Cranberries.
För den som vill bli helt redlös kan man sätta på låten You’re my mate med Right said fred och dricka en shot varje gång han säger ordet mate, ni bör då komma upp i 24stycken.