Triss i pung är ett dryckesspel där spelarna använder sig av två tärningar, förslagsvis sitter man runt ett bord eller golv. Varje spelare har med sig ett antal alkoholhaltiga drycker.

Spelregler

Man börjar slå båda tärningarna, en efter en runt bordet. Den som får lägst är triss i pung. Varje gång det kommer upp en trea ska den som är triss i pung dricka en klunk.

Vid dubbla tärninggslag ska man dela ut lika stort antal klunkar till valfritt antal personer runt bordet. (T.ex. 6+6, En person får dricka en klunk, den andra får dricka 7 klunkar, den tredje får dricka fem… osv.) Blir det dubbla treor dricker triss i pung två klunkar men personen som slog tärningarna får också dela ut 6 klunkar till valfritt antal personer. Det är alltid fritt att lägga alla klunkar på en person, även triss i pung.

  • Vid 1+5 ska alla göra tummarna upp, den som gör det sist får dricka en klunk.
  • Vid 2+4 ska alla lägga tummarna på bordet, den som gör det sist får dricka en klunk.
  • Vid 1+2 blir man triss i pung vilket de andra vid bordet ska meddela med överdriven förtjusning. Den som säger triss i pung sist får dricka 6 klunkar.

Det är under hela spelets gång absolut förbjudet att säga någons namn när man delar ut klunkar. Gör man det får man själv dricka det antal klunkar som tärningarna visar. Använder man ett smeknamn, tillexempel – raring, killen i blå tröja, tjejen med brunt hår – så får det smeknamnet inte användas igen under resten av spelet. Gör man detta får man dricka det antal klunkar som tärningarna visar. Det är också förbjudet att peka på någon med samma straff som innan.

Slår man dubbelt, en trea, 1+5, 2+4 eller 1+2 så fortsätter man att slå tills man slår ett slag som inte ger någon påföljd, först då är det nästa persons tur.

Det är helt valfritt att gå och kissa när man känner att det behövs men spelet fortsätter under tiden och spelarna kan utdela klunkar under tiden toalettbesöket fortgår vilket innebär att man kan komma tillbaka och behöva dricka X antal klunkar.