Vattenfall är en hetsdryckeslek populär i extrema studentkretsar spelat med ungefär fyra till åtta personer. För få spelare tar bort utmaningen, för många kan bli för komplicerat.

Spelet ingår också i ett större spel, i Ölspelet.

Regler

Spelarna har varsin öl eller annan alkoholhaltig dryck. En person börjar vattenfallet genom att börjar dricka, nästa person medurs börjar dricka direkt efter och så fortsätter det till ringen är sluten. Det är enbart tillåtet att sluta dricka när personen innan har slutat att dricka. Den som startade vattenfallet får sluta dricka när den vill.

För att göra leken rättvis bör samtliga deltagare ha likvärdig mängd dryck vid starten. Om ringen inte är sluten, innan personen som startade vattenfallet har slut på dricka måste även alla andra spelare så fort som möjligt dricka upp sina och ställa ner sitt glas, burk eller flaska. Den sista som slutar att dricka måste då bjuda en första personen i cirkeln på nästa dricka alt. själv straffdricka ett förbestämt antal klunkar. Om den första personen slutar dricka innan alla andra börjat dricka måste denna person straffdricka det som bjuds på av medspelarna.