Beer pong

Beer Pong (även kallat Beerpong eller Ölpingis) är ett populärt dryckesspel på amerikanska universitet. Spelet går ut på att kasta pingisbollar i plastkoppar fyllda med öl. Kopparna kan du köpa på länkarna längst ner i den här artikeln.

Brudar spelar beer pong.

Regler

Spelet har oftast två lag med två spelare i varje, med ett lag på varje sida av bordet. Det finns inga officiella regler, men oftast finns mellan sex till tio plastmuggar placerade i en triangel på varje sida. Antalet spelare kan också variera, från en till tre eller fler.

När bollen landar i plastmuggen måste det försvarande laget konsumera all öl i muggen som träffades. Ibland används ett glas med vatten för att rengöra bollen mellan kasten. Muggen med öl är oftast inte helt fylld. En artikel i Time konstaterade att muggarna var mellan 1/4 till 1/3 fulla.

Spelplan för beer pong.

Exempel på regler för att göra Beer pong mer spännande (stundtals hysteriskt):

  • Studsar en person bollen på bordet och sen in i en mugg ska motståndarlaget dricka två muggar. Muggen bollen hamnade i och en till mugg som väljs av dem som lyckades träffa. Efter att bollen har studsat får dock bollen bli undanslagen, det gäller alltså att distrahera motståndarlaget.
  • I fallet av tvåmanna-lag, sätter båda personer samma mugg ska två muggar drickas enligt samma metod som ovan. Bollarna går dessutom tillbaka till laget som träffade muggen så de får kasta igen.
  • Det är tillåtet att försöka blockera muggarna så motståndarna inte ser muggarna när de kastar. Dock, lyckas de träffa din hand eller den del som blockerar är det den som blir träffad som ska dricka ett glas. Glaset väljs av den som kastade bollen.
  • Om en person kastar bollen och helt missar bordet, och andra laget fångar bollen INNAN den nuddar något annat (en lyra), får den som fångade bollen välja en mugg som ska drickas upp av de laget som kastade.

Vinnaren

Vinnaren är den som eliminerar alla motståndarens plastmuggar innan de egna muggarna elimineras. Det förlorande laget måste då även konsumera all resterande öl i vinnarlagets muggar. Spelordningen varierar, båda spelarna i ett lag kan skjuta följt av båda spelarna på det andra laget, eller spelare på motsatta lag kan alternera fram och tillbaka.

Idag spelas beer pong på fester, främst på nordamerikanska college och universitet och på andra evenemang.

Även om de nämnda reglerna är vanliga kan reglerna variera och spelet kan ha ett oräkneligt antal modifikationer beroende på geografisk position.

Köp Beer Pong-kit

Om du letar efter ett Beer Pong-kit, med röda muggar och pingisboll så kan du köpa det på någon av länkarna nedan:

Beer Bong-set Original, 199kr

Detta är självaste originalkittet för att kunna spela Beer Pong. Det innehåller 24 röda koppar och 24 bollar.

Detta kit kostar 199kr, och du hittar det på till exempel denna länken (via Partykungen).

Föregående

Beer Hunter

Nästa

Bil

  1. Beerpongkungen

    Ni glömmer den gyllene regeln:
    Armbåge, eller annan kroppsdel, får hos anfallande lag aldrig passera bordskanten vid kast. En petitess i sammanhanget, men garanterat något som brukar väcka starka känslor! Inte minst hos dåliga förlorare… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén